sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Opastekyltti pihaan

Opastekyltti pihaan! Se multa puuttui :) Näin idean facebookin Puutarha ja Piha ryhmässä ja päätin toteuttaa opastekyltin pihallamme kohtaan, josta kuoli edellistalvena riipparaita.Ostin Hong Kong Raisiosta kyllästetyn aidantolpan (hinta n.4€) ja Kuninkojan K-raudasta hain höylättyä lautaa n. 2.5m pätkän (Hinta n.4€).Maalasin tolpanTeknoksen vesiohenteisella Woodex Aqua Wood Oil puuöljyllä, joka sävytettiin siniharmaaksi. Sahasin jiirisahalla opastekyltit eri mittaisiksi ja leikkasin kaikkiin terävät kärjet. Kyltit käsittelin puuöljyllä vasta sen jälkeen. Öljy oli nopeasti kuivuvaa ja käsittelinkin kaikki puuosat kahteen kertaan.


Seuraavana päivänä etsin kaapista jotain vanhoja pikku suteja ja maalasin kaapista löytyvällä valkoisella maalilla tekstit opasteisiin. Hahmottelin tekstit lyijykynällä himmeästi ja kirjoitin tekstit valkoisella maalilla. Tekstistä tuli "sudin levyistä".


Vahingosta viisastuneena porasin tällä kertaa kylttien päihin eka poralla pienet ruuvin reiät. Muistin vanhastaan, että tuollainen kapea lista halkeaa muuten ruuvaamisvaiheessa helposti. Ruuvin reiät estää halkeamisen.


Pyöritin ruuvit vähän matkaa alulle.


Ruuvasin kyltit ihan käsipelillä, koska akku porakoneesta/ruuvinvääntimestä oli akku loppu... Mutta tolppa oli sen verran pehmeää materiaalia, että ruuvaaminen sujui helposti pienillä naisten käsilläkin :) Mittasin ja sovitin tietysti jokaisen kyltin paikan siten, että tolppa oli pystyssä ja sain katsottua, että kukin kyltti osoittaa oikeaan suuntaan!


Pihan opastekyltti valmiina sisäpihan puolelta kuvattuna.


Toinen kuva samasta suunnasta vähän lähempää.


Ja tässä valmis opastekyltti toiselta puolelta kuvattuna, kukkapenkin keskellä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos mahtavasta vinkistä :) Tein itselleni samanlaisen, hieman eri teksteillä tietenkin.
  T. Mamma pohojosesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kävin juuri ruuvailemassa omaa kylttiäni, kun oli saanut osumaa jalkapallosta... :)

   Poista
 2. Kivat kyltit! Onko sulla runkosyreeniä vai mitä ihanuuksia taustalla? Mikä lajike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos bellis :) Tuossa yhdessä kuvassa tosiaan kuusiaitaa vasten rungollisia puistosyreeneitä Syringa x Henryi. Näyttää kuvassa vaaleanpunaisilta, mutta ovat kyllä oikeasti violetteja. Nättejä puita ja kasvaa kuitenkin isommaksi kuin pikkusyreenit, mutta kukinta hieman vaatimattomampaa - ainakin meillä :)

   Poista