torstai 31. heinäkuuta 2014

Keijupuutarha - Mörri-möykyn kolo


Jokaisessa puutarhassa pitää olla tilaa keijuille ja Mörri-möykyille <3

Rakentaessamme taloamme v.2002 peltotonttimme oli pusikkoinen, josta käytännössä kaadettiin kaikki kasvillisuus pois. Kaivinkone nosti kuitenkin talonpohjan alta pari pienehköä mäntyä pois talon tieltä ja siirsimme männynalut tulevalle takapihallemme kasvamaan. Olen leikannut mäntyä aina vuosittain juhannuksen jälkeen, jotta olen saanut sen kasvun pysymään aisoissa ja olen saanut muokattua siitä tuuheaa ja pulleaa! Alimmaiset oksat olivat kuitenkin niin maata pitkin, että ruohonleikkuu oli hankalaa männyn vierestä, myös muutamia alimmaisia oksia oli kuivunut. Juurelle olin joskus aiemmin tehnyt noppakivistä nurmikonreunukset ja olin myös koittanut kasvattaa siellä jotain maksaruohoja, niin ja olipa siellä muutamia sinisiä kärhöjäkin joskus kasvamassa, mutta paikka oli liian varjoinen ja kuiva niille. Otin sahan käteen ja poistin männyn alimmaisia oksia reilusti, jotta sain männyn juurelle valoa ja helpotusta siihen ruohonleikkuuseen!

Männyn alle piti alunperin tulla keijupuutarha, mutta keijut saivat vielä odottaa ja tämä tontti varattiin perheessämme asuvalle Mörri-möykylle :)

Rakensin Mörri-möykyn kodin tarvikkeista, joita löytyi kotoamme.

Asunto: Mörri-möykyn kotiin tuli ovi, ikkunat ja harjakatto.
Piha: Pihakeinu oli myös ehdoton, jotta Mörri-möykky voi kiivetä aina iltaisin keinumaan ja katselemaan auringonlaskua!
Valaistus: Puutarhavalo toimii aurinkokennolla ja valaisee kotia aina öisin.
Hyttyspönttö: Hyttyspöntön kiinnitimme männyn runkoon, mutta tänä kesänä pönttöön ei ehtinyt muuttamaan vielä yhtään hyttysperhettä asumaan. Hyttysiä oli tänä kesä niin kovin vähän, mutta hyttyspönttö on valmiina odottelemassa ensi kevään muuttoliikennettä :P


"Korpikuusen kannon alla on Mörri-möykyn kolo. Siellä on peti ja siellä on koti ja peikolla pehmoinen olo..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti