maanantai 14. maaliskuuta 2016

Ihana arki ja pysähtymisen taito - Ulkoporealtaan unelmaa
Aikainen herätys, aamupuuron keittäminen, pitkiä työpäiviä, siivousta, pyykkiä, lasten kuskaamista, laskujen maksamista, liian lyhyitä yöunia - sitähän se arki on! 

On hirmu helppo tykätä Facebookissa niistä kauniista mietelauseista, joissa kehoitetaan hidastamaan arkea ja nauttimaan hetkestä. Itsekkin näytin peukkua toistuvasti niille aforismeille!

Kiireinen arki oli edennyt siihen pisteeseen, että aika oli hyvin otollinen vuosikausien mittaisen haaveni toteuttamiselle. Ei siinä mielessä, että nyt olisi ollut ylimääräistä rahaa, vaan enemmänkin sen takia, että kaipasin niin paljon rauhoittumista ja elämästä nautiskelua.

Ulkoporeallas - Elämäni paras ostos!

En osannut kuitenkaan ihan täysin kuvitella millaista arjen luksusta tämä ulkoporeallas meille toisi. Se on antanut meille enemmän kuin paikan kylpeä, se on antanut meidän perheelle kiireetöntä yhdessäoloa! 

Kenelläkään ei ole kiire pois, ketään ei pääse pakenemaan kännyköiden ja näyttöjen taakse. Täällä ei ole sosiaalista mediaa, täällä ei ole kotitöitä eikä läksyjä, täällä on tämä hetki. Aikaa olla aidosti yhdessä, jutella arjen asioista sekä olla myös aivan hiljaa nautien lämpöisestä vedestä ja tähtitaivaasta.


Olimme alunperin ihastuneet tavallisten paljujen rauhalliseen fiilikseen, mutta totesimme paljun jo suunnitteluvaiheessa meille liian vaativaksi allasmalliksi. 

Ulkoporealtaan plussat olivat siinä, että vesi on aina kannen alla kylpylämmintä, vettä ei tarvitse vaihtaa yhtenään eikä toisin sanoen allastakaan pestä koko ajan. Arvelimme myös, että tavallinen palju saattaisi jäädä alkuinnostuksen jälkeen vähemmälle käytölle. Olimmehan kuitenkin hakemassa kiireiseen arkeen nautintoa, emme lisäämässä työleiriämme...  

Ulkoporealtaissa tottakai mietitytti altaan hankintahinta sekä käyttökustannukset.Valitsimme oman ulkoporealtaamme Polarwell KuumaLähde valikoimasta Espoosta. Olimme nähneet altaita kyllä rautakaupoissa ja kauppakeskuksissakin, mutta emme uskaltaneet valita markkinoiden kaikista halvimpia ulkoporealtaita, isojen käyttökustannusten pelon takia.

Valitsimme altaaksemme Hotspot malliston Relay - altaan. Allas on mitoitettu 6 hengelle ja oli keskihintainen allas. Ja nyt 2 vuoden käytön jälkeen voimme aidosti todeta, että tämä oli hyvä valinta! Kylvemme 2-3 kertaa viikossa ympäri vuoden ja itse asiassa useimmiten ilman poreita eli se rauhallinen palju-fiilis saavutettiin täydellisesti porealtaallakin!

Kokemuksia ulkoporealtaasta

Allas on toiminut täysin moitteettomasti ja isot pisteet käytön helppoudesta! Kemikaaleista olemme tarvinneet ainoastaan klooria, jota käytämme jokaisen kylvyn jälkeen puhdistusohjelman käydessä. 

Tärkeimmät asiat mielestäni altaan käytössä ovat huolellinen peseytyminen ennen altaaseen menoa ja suodattimen peseminen puhtaalla vedellä 1-2kk välein. Olemme vaihtanut veden altaaseen 6-10kk välein ja samalla luonnollisesti pessyt altaan pinnat.

Niin ja mitä tulee siihen altaan hintaan. Kallis se oli ja osamaksuilla ostettiin. Käyttökustannuksia on vaikea arvioida tarkasti, koska allas ei ole erillisen sähkömittarin takana ja vuotuinen sähkönkäyttömme kuitenkin on pitkälti talven pakkaskelien mukaan muuttuva. Jos arvioin, että 200-300e vuodessa, niin ollaan varmaan aika lähellä totuutta.Kotipihan oma SPA

Nyt jos olisin uudestaan tilanteessa, että mietin vaihdanko auton uudempaan velkarahalla vai käytänkö sen rahan ulkoporealtaan hankkimiseen, niin eipä tarvi kauaa miettiä, kummasta on ollut enemmän iloa :)1 kommentti:

  1. Hei! Kuulostaa kivalta tuo. Itsekin olemme suunnitelleet ulkoporealtaan laittamista. Vieläkö tuo teidän hankintanne on toiminut hyvin?

    VastaaPoista