lauantai 9. elokuuta 2014

Puutarhakierros Kultaranta, Naantali


Kultarannassa Naatalissa järjestetään opastettuja puutarhakierroksia ja ystäväni pyysi meitä mukaan kesän viimeiselle lastenkierrokselle pe 8.8.2014. Lastenkierros maksoi 7e / lapsi ja he kiersivät oppaan kanssa puutarhaa, aikuiset saivat tämän tunnin aikana kiertää puutarhaa omatoimisesti ja ilmaiseksi.

Olenkohan matkustellut liikaa maailmalla ja nähnyt silmiä hivelevän upeita puutarhoja vai eikö presidentin kesäasunnon puutarha tunnu enää miltään oman puutarhani jälkeen ;-) Koin pienen pettymyksen nähdessäni tämän puutarhan... Odotin ehkä jotain muuta, enemmän loistoa ja wau-fiiliksiä - ehkä?

Puutarha oli alueena iso, mutta kukkaistutukset olivat jokseensakin vaatimattomia ja kovin yksinkertaisia. Puistossa oli tilaa kuitenkin niin paljon, että siellähän voisi toteuttaa aivan mitä tahansa! Olisiko puutarha ollut keväällä tai keskikesällä edustavampi? En tiedä. Mutta lajikkeita niin puissa, pensaissa kuin perennoissa ja kesäkukkasissa odotin olevan huomattavasti enemmän ja oletin näkeväni ehkä sellaisia vaativampia kasveja, mitä ei meidän tavallisten puutarhaihmisten omista pihoista löydy. Onko budjetti puutarhaan ja sen hoitamiseen niin pieni, että se on rajoittanut toteuttamista vai mistä johtui? En tiedä. Kaikesta huolimatta päivä oli lasten kanssa puutarhassa kiva ja mennään ensi kesänä tutustumaan taas uudestaan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti