sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kukkapenkki muurikivistä

Kukkapenkki muurikivistä - varjon perennoja.

Talomme sisääntulon vierusta oli kaivannut jo pitkään jotain kukkapenkkiä! Sisääntulon paraatipaikka oli kovin tyhjän ja vaatimattoman oloinen. Tavoilleni uskollisena olin jo useamman vuotta piirrellyt ja suunnitellut kuistin varjopuolelle perennoja ja pensaita.


Löysimme sopivia muurikiviä Ruskolla sijaitsevasta kiviliikkeestä Decopiha. Kivet olivat kaikki erikokoisia ja erinäköisiä - juuri sopivia meidän pihaamme!
  

Kukkalaatikon tekeminen oli paperille suunniteltuna huomattavasti kevyempi projekti, mitä todellisuudessa... Olipas ne liuskekivet painavia!


Onneksi perheemme nuorimmainen on aina ikuisessa taskurahan tarpeessa, joten saimme neuvoteltua sopivan urakkahinnan kukkapenkin rakentamiselle ;)Kukkalaatikko ei ollut suinkaan vielä valmis, mutta ehdin jo sommittelemaan perennoja penkkiin!


Kukkapenkin sisäpuolen vuorasimme mansikkamuovilla, jotta saisimme pidettyä kosteuden ja mulla kukkalaatikon sisäpuolella!Vaikka perennojen istutusallas ei ollut tuon isompi, multaa upposi kuitenkin koko peräkärryllinen.Kukkapenkkiin löysivät ensimmäisenä tiensä viirokirjokanukka, varjoyrtit, jalopähkämöt, jaloangervot, kataja ja rönsytiarellat. Onko nämä kaikki sitten tässä varjoisassa paikassa menestyviä, sen näyttää tulevat vuodet!


Perennapenkin etureuna jäi odottamaan vielä asukkaitaan. Siinä olisi paikka jollekin keväällä aikaisin kukkivalle maanpeittoperennalle. Tuleeko siihen sammalleimua, patjarikkoa vai kangasajuruohoa - sen näyttää tulevat kevät.


Kukkalaatikko sai syksyllä vielä Tervetuloa kyltin ja aurinkokennovalaisimia. Kuvan kuivasta mullasta päätellen olisi tarvinnut myös vettä ;-)
4 kommenttia:

 1. Tulipas liuskekivistä kivan näköinen istutusallas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on istuskeltu vaan puutarhassa ja laiminlyöty blogiin vastaamiset... ;D Mutta Kiitos Eija kommentista! Sopi kyllä hyvin tuohon pimeään kulmaukseen ja on kiva katsoa itsekkin vuoden takaisia kuvia, nyt huomaa miten paljon kasvit ovat kasvaneet!! Tarviikin tehdä kesällä vähän kuvauskierrosta ja ottaa uusia kuvia puutarhasta. Mukavaa kesää sinulle!

   Poista
 2. Saanko udella mitä tollaselle satsille liuskekiviä tuli hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka minnae :) Saa udella, kunhan vaan muistaisin... Sellainen mutu-tuntuma, että kiviin olisi mennyt reilu pari sataa? Ei löytynyt mitään kuitteja enää...

   Poista