Puut

Olen aina rakastanut puita ja koen, että puut luovat pihan, jota pensaat ja perennat täydentävät. Lehtipuita, havupuita, hedelmäpuita, korkeita, matalia, kukkivia - kaikkia niitä tarvitaan pihapiiriin.

Rakensimme talomme peltotontille, jossa kasvoi risukon lisäksi muutama pieni mänty. Kaksi mäntyä säästimme, kaivinkone kaivoi ne pois talon alta ja siirsi kasvamaan takapihalle. Pylväshaavat olivat ensimmäiset suunnitellut puut pihaamme. Ne antoivat korkean talomme vieressä vähän ryhtiä ja loivat sisääntuloon myös hieman puistomaista ilmettä.

Kaivoin tänä keväänä (v.2015) maasta, melkein kyynel silmäkulmass, kuolleen saarnivaahtera flamingon. Upea, kirjavalehtinen puu - jonka piti ehkä pärjätä vyöhykkeellämme 1B... Tässä galleriassa puutarhassamme kasvavat puut - ne hengissä olevat :)

Suklaakirsikka


Suklaakirsikka - pakkohan tämä oli ostaa, jo nimenkin takia :)  Pieni ja hillittykasvuinen, mutta kukkii niin perhanasti! Niin ja kirsikat on todella tummia, lähes ruskeita, mutta se suklaa... Jos haluat suklaata, niin osta Marabouta jatkossakin ;)

Suklaakirsikka - Prunus cerasus 'Chokoladnaja'"Alkuperältään venäläinen, kestävä ja matalakasvuinen pensaskirsikka. Marjat suklaanruskeat, litteänpyöreät ja miedosti mantelilta maistuvat. Erittäin talvenkestävä. Suklaakirsikka kuuluu useimpien Suomessa menestyvien kirsikoiden tapaan hapankirsikoihin ja niistä morellityyppiin, joiden marjat ovat yleensä tummanpunaisia ja mehukin tummaa ja sameaa. Morellit ovat myös yleensä itsepölytteisiä. Kaikki kirsikat kuitenkin hyötyvät ristipölytyksestä. Komean valkoisen kukinnan vuoksi sopii mainiosti myös koristepensaaksi, vaikkapa kukkivaksi aidanteeksi. Hieno oranssisävyinen syysväri lisää vielä kasvin koristearvoa." (Lähde: Viherrinki)


Peikonpähkinä

Rusokirsikka

Hovijasmike

Lumipalloheisi - puu

Puistosyreeni

Kriikuna

Kirsikka

Pylväshaapa

Keisarin lehmus

Mänty

Vuorimänty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti