tiistai 29. syyskuuta 2020

Puutarhasta kaupunkiin meren rannalle

 Myimme "Multsin puutarhan ja kodin" lokakuussa 2018. 

Rivitalo meren rannalla

Olimme löytäneet kesäkuussa 2018 "vähän vahingossa" Naantalista meren rannalta upean 2-kerroksisen rivitalon. Totta oli se, että olimme suunnitelleet muuttavamme "joskus" mahdollisesti rivitaloon, mutta meillähän oli piirrettynä uusi yksitasoinen omakotitalo, jolle etsimme tonttia meren läheisyydestä. Upeita merenrantatontteja ei vaan ollut markkinoilla kriteereillä 30min Turun keskustasta tai jos oli, niin hintalappu oli aivan liian iso meille. 

Rivitaloa eli siis nykyistä kotiamme lähdimme katsomaan ihan vaan huvinvuoksi yksi sunnuntaipäivä. Laitoin kuitenkin välittäjälle kohteliaasti viestin, että saako rakennustyömaata mennä omatoimisesti katsomaan (ei ollut siis näyttöä silloin). Saimme luvan kiivetä asuntoihin sisälle ja päästessämme siihen ainoaan myymättä olevaan asuntoon sisälle, olimme aivan haltioissamme niistä maisemista. Meri näkyi asunnosta molempiin suuntiin! Eihän sellaisia asuinalueita ole edes olemassa! Laitoin työmaalta tekstiviestin välittäjälle, että ostamme sen! 😍 

Omakotitalo myyntiin

No, kyllähän siinä muutama uneton yö vietettiin, koska Ruskon asuntoa ei oltu edes laitettu myyntiin, saati valmisteltu myyntikuntoa varten. Kiersimme myös vielä muutaman muunkin myynnissä olleen asunnon, ihan vain varmistuaksemme, että juuri se rivitaloasunto on tuleva kotimme. Kaupat uudesta kodista tehtiin nopeasti kesäkuussa.

Saimme myös todeta, että vaikka kuinka elimme konmari-hengen mukaisesti, niin 15v samassa kodissa on niin pitkä aika, että tavaraa on ehtinyt vaan valitettavasti kertymään hurjasti. Suurelle määrälle tavaroita piti löytää myös uusi koti, koska vanhassa kodissamme oli 150 + 120m2 ja uudessa kodissa tulisi olemaan ainoastaan 109m2. 

Tunteet pelissä

Kyllähän siinä oli isoja tunteita pelissä, kun laittaa myyntiin itse suunnittelman ja lähipiirin kanssa rakennetun talon, jossa lapset ovat viettäneet lapsuutensa ja kodissa on paljon hyviä muistoja vuosien varrelta. Tunnelatausta helpotti kuitenkin vähän oma sairastuminen astmaan, joka hankaloitti valtavasti unelmien pihamme/puutarhan hoitamista. Perheen miesväki kun ei ollut kuitenkaan innoissaan sitä hoitamassa, vaan päävastuu rikkaruohoista oli allekirjoittaneella. Uuden asunnon haaveet auttoivat myös siihen haikeuteen ja mietin etukäteen, että muutto vuoden pimeimpään ja puutarhan kannalta ruminpaan aikaan oli myös helpotus.

Huomaan, että tämän postauksen kirjoittaminenkin nostaa vielä hieman haikeita tunteita pintaan, kun etsin tähän valokuvia. Ja siis siitäkin huolimatta, että nykyinen kotimme on kyllä niin JEES! Teen siitä myöhemmin toisen postauksen.

Omakotitalon myynti

Saimme kotimme sitten myyntiin heinäkuussa ja kaupat ostajan kanssa tehtiin 3kk päästä lokakuussa ja ajoitus oli täydellinen eli meidän uusi koti valmistui 13.12.2018 ja me luovutettiin vanha kotimme uusille ostajille siitä viikon päästä eli molemmat pääsivät jouluksi uuteen kotiin, eikä meidän myöskään tarvinnut etsiä mitään väliaikaista asuntoa.

Tässä muutamia kuvia Ruskon asunnostamme. 
















Viralliset jäähyväiset

Tämä kirjoitus olkoon nyt pian 2vuotta muuton jälkeen virallisena jäähyväisenä vanhalle rakkaalle kodillemme!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti